Sztuczne składniki dodawane do żywności
Sztuczne związki nie są absorbowane przez organizm ludzki, ponieważ ludzkie DNA nie potrzebuje syntetycznych związków tylko naturalne dlatego traktuje je jako toksyny i układ odpornościowy zaczyna je atakować i próbować wydalić z organizmu.
Erytrocyty nie rozpoznają, że jest im to do czegoś potrzebne. To tak jak z drzazgą, która wejdzie w palec i nagle w te miejsce ściągane są składniki układu odpornościowego np. Leukocyty, które starają się pozbyć jej z organizmu. Jeśli takie rzeczy dzieją się wewnątrz organizmu to pojawiają się choroby autoimmunologiczne, gdy organizm ma tak wiele toksyn, że nie daje już rady i próbuje usuwać przez skórę i pojawiają się swędzące czerwone plamy często. Uprawiając sport pocimy się i przez pot usuwane są także toksyny wraz z wodą oraz minerały i witaminy z grupy B głównie. Dlatego niezbędne jest uzupełnienie minerałów i witamin oraz aminokwasów po aktywności fizycznej lub umysłowej po to aby wrócić do równowagi biochemicznej i dostarczyć utraconej energii podczas aktywności.
Poniżej składniki sztuczne i naturalne w żywności:
[table id=163 datatables_fixedheader=top datatables_fixedheader_offsettop=150 responsive=scroll responsive_breakpoint=device /]
źródła:
https://portal.abczdrowie.pl/szkodliwe-dodatki-do-zywnosci
http://vitalia.pl/ch_add,108,0_Sorbinian-potasu.html
http://centrumwitalnosci.pl/acesulfam-k-aspartam-sacharyna-niebezpieczne-substancje-slodzace_ptwe.a
http://mowimyjak.se.pl/zdrowie/diety-i-odchudzanie/suklaroza-co-jest-czym-grozi-stosowanie-jej,97_65324.html
http://diety.wp.pl/ch_add,253,0_Celuloza.html
http://vitalia.pl/ch_add,1,0_Krzemionka.html
http://centrumwitalnosci.pl/acesulfam-k-aspartam-sacharyna-niebezpieczne-substancje-slodzace_ptwe.a